Norjan hiihtomaajoukkueen entinen huoltomies Frode Pedersen nostatti hiljattain melkoisen kohun lausunnoillaan VG-lehdelle. Myös suomalaislegenda Aino-Kaisa Saarinen on hämmästellyt asiaa muiden mukana.

Pedersen paljasti VG:lle muun muassa, että vuonna 2020 Norjan joukkueen huoltobussin sisällä oli julisteita, joissa luki isolla tekstillä ”homo”.

– Kyse on aiemmin mainitsemastani häiriköinnistä, kiusaamisesta ja ikävästä kielenkäytöstä. Tuollaiset asiat eivät ole ok, linjasi Pedersen.

Pedersen kertoi myös, että muutama päivä ennen Planican MM-kisojen 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisaa Kläbon parhaat vapaan hiihtotavan sukset katosivat. Hän vihjaili, että kyse on sabotaasista.

Saarinen hämmästeli puheita Ylen haastattelussa. Naisen sanat ovat herättäneet huomiota myös Norjassa. VG nosti ”suomalaisen hiihtosankarin” sanat vahvasti esille.

– Todella yllättävää. En ole näin hirveään sabotointiin törmännyt, kommentoi Saarinen Ylelle.

– Tässähän on hyökätty Kläboa vastaan ja sabotoitu huoltomiehen työtä, Saarinen arvioi Ylelle.

VG nosti esille myös Saarisen hämmästelyn siitä, että hän ei olisi uskonut näkevänsä tällaista toimintaa Norjan hiihdossa. Yleensä vuonomaassa vedetään samaa köyttä ja yhteen suuntaan.