Seiväshyppääjä Wilma Murto on noussut otsikoihin myös Ruotsissa. Expressen-lehdessä kerrottiin Murron saamasta ”lahjasta”.

Muun muassa Yle on kertonut, että entinen huippukiekkoilija Jussi Jokinen tuki pitkään Murtoa taloudellisesti. Jokinen antoi nuorelle huippulupaukselle 1 000 euroa joka kuukausi neljän vuoden ajan.

– Minun on vieläkin vaikea uskoa, että se tapahtui. Se tuli täysin puskista, kun hän kysyi voiko hän tukea. minua. Ei tuollaiselle asialle voi sanoa ei, myönsi Murto ruotsalaislehdelle.

– Se (raha) antoi minulla paljon rauhaa valmistautumiseen. Pystyin keskittymään harjoitteluun ja urheiluuni miettimättä liikaa rahaa.

Murto iloitsi myös hienosta kaudestaan.

– On ollut fantastista. Ulkopuolelta se on näyttänyt fantastiselta vuodelta, mutta minulle tämä on ollut 4–5 vuotta kestänyt prosessi päästä tähän pisteeseen, joten tarkastelen asiaa siltä näkökannalta.

– Minulla on ollut erittäin hyvä joukko valmentajia, fysioterapeutteja ja vanhempani, jotka ovat auttaneet ja puskeneet minua eteenpäin. Olen kiitollinen heille.