Hiihdon kansainvälinen kausi alkaa marraskuun lopulla Rukalla. Aivan kaikkien suomalaisnimien valmistautuminen ei ole mennyt toivotulla tavalla.

Yle on kertonut verkkosivuillaan, että Eero Rantala loukkaantui keväällä armeijan suunnistuskoulutuksen yhteydessä. Miehellä oli silti hyvä fiilis armeijan ja harjoittelun suhteen.

– Tätä paikkaa on ihan turha pelätä treenaamisen kannalta. Täällä pääsee harjoittelemaan todella hyvin, Eero Rantala sanoi Ylelle.

Tänä vuonna pronssia alle 20-vuotiaiden MM-kisojen sprintissä napannut Rantala kertoi Ilta-Sanomille tarkemmin vammansa synnystä.

– Hyppäsin pienen lumikasan yli märälle nurmelle. Jalka lähti liukumaan, pysähtyi ja nilkka kääntyi pahaan ja epänormaaliin asentoon ulospäin. Kun nousin ylös, jalkaterä osoitti ihan väärään suuntaan, Rantala sanoi Ilta-Sanomille.

Rantala kertoi myös, että hän pystyi palvelemaan täysipainoisesti kuukausi loukkaantumisen jälkeen. Myöhemmin tuli kuitenkin lisää lunta tupaan, kun hän sai jalkaansa rasitusmurtuman esiasteen.

– Onneksi vamma oli lievä, joskaan en voinut juosta. Luultavasti murtuma johtui siitä, että jouduin kinkkailemaan kipsin kanssa vasemmalla jalallani, ja sille tuli liikaa painetta, selvitti Rantala IS:lle.