Hiihtäjänä aiemmin tunnettu Susanna Saapunki tekee nykyään uraa vuorijuoksun puolella. Nainen osoitti kykynsä viikonloppuna Italiassa.

Saapunki oli täysin omaa luokkaansa Dolomiiteilla järjestetyssä kisassa, sillä kakkoseksi tullut kilpailija jäi yli puolitoista minuuttia. Hän nappasi voiton ajalla 51.00. Se nosti hänet maailmancupin kuudenneksi.

– Oma suoritus oli hallittu ja tasapainoinen. Kunto on hyvä. Voin lähteä luottavaisesti cupin finaaleihin, Saapunki selvitti SUL:n tiedotteella.

Kilpailu juostiin kolmena 3,3 kilometrin kierroksena. Kierroksen alussa oli todella raju nousuosuus, ja se päättyi erittäin jyrkkään alamäkiosuuteen.

– Kolmen kierroksen vuorijuoksukisa oli mielenkiintoinen, mutta yllättävän raskas. Jyrkkä ja vauhdikas lasku puudutti jalat nousujen välissä ja nousujen alut olivat erittäin haastavia. Toivottavasti tämä kisa on mukana maailmancupissa ensi kaudellakin, Saapunki avasi.

Suomalaiset ultrajuoksijat Noora Honkala ja Satu Lipiäinen kilpailivat puolestaan ultrajuoksussa Spartathlonissa. Honkala tuli kakkoseksi ajalla 23.23.02, ja Lipiäinen kellotti ajan 23.48.36 ollen kolmas.

Spartathlonissa juostaan 246 kilometriä pitkä vuoristoinen maastoreitti.