Kahdesti hiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun voittanut Heidi Weng on kokenut viime vuosina kovia.

Weng loukkaantui ikävästi maaliskuussa 2022. Hän satutti päänsä kaatumalla jäähän. Weng sai seurauksena aivotärähdyksen, joka pilasi hänen viime kautensa.

Weng valittiin Planican MM-kisoihin. Hän lähti kuitenkin kisapaikalta juuri MM-kisojen alla. Weng on avautunut asiasta Nettavisenille.

– Kipu oli niin rajua, että sitä on vaikea ajatella positiivisesti. Sitten se parani, mutta on vieläkin pieniä juttuja, jotka saavat minut tuntemaan oloni paremmaksi tänä vuonna, sanoi Weng Nettavisenille.

Kipu ei ole täysin poissa. Hän on oppinut hyväksymään asiaan.

– Olen oppinut siitä, mikä laukaisee päänsäryn. Olen oppinut hyväksymään sen osana jokapäiväistä elämää. Kipu on myös pienempää.

Weng kertoi, miten asia on mennyt parempaan suuntaan.

– Olen harjoitellut todella hyvin. Heinäkuusta alkaen ei ole ollut vakavia päänsärkyjä. Sitten katsoin asiaa positiivisesti ja uskon, että ehkä nyt muut huomaavat sen.

Ero aiempaan on nyt kuin yöllä ja päivällä.

– On plussaa, että tuntuu paremmalta myös harjoituksissa. Nyt voin osallistua kunnolla myös intervalliharjoituksiin. Matkustan harjoitusleireille päivän etuajassa, jotta voin välttää matkustelua ja sosiaalisia tilanteita samana päivänä, kertoi Weng nykytilastaan.