Raskaansarjan nyrkkeilytähti Tyson Fury on päättänyt takoa, kun rauta on kuumaa. Fury kohtaa lokakuun lopussa UFC:n entisen mestarin Francis Ngannoun Saudi-Arabiassa järjestettävässä nyrkkeilyottelussa.

Viime viikolla pamahtikin sitten toivottu ja odotettu uutispommi. Furyn ja Oleksandr Usykin leirit vahvistivat, että kaksikko kohtaa toisensa Saudi-Arabiassa. Ottelu on tarkoitus järjestää joulukuussa 2023 tai ensi vuoden alussa.

Pöydällä on isot panokset. Ottelun voittajasta tulee nimittäin raskaansarjan kiistaton mestari.

Ottelun julkistamisen jälkeen on tippunut erilaisia huhuja ja tietoja sen taustoista. Eri lähteiden mukaan kyseessä on kahden ottelun diili. Häviäjä saa siis joka tapauksessa revanssin.

Furyn taustalta tunnettu promoottori Bob Arum on tehnyt selväksi, että tarjolla on myös valtava kasaa rahaa. Toimittaja Michael Benson kertoo X-palvelussa, että Fury tienaa otteluista Ngannouta ja Usykia vastaan reippaasti yli 100 miljoonaa dollaria (95 miljoonaa euroa).

– En tiedä tarkkaa numeroa, mutta se on paljon enemmän kuin 100 miljoonaa euroa, viestitti Arum.

Ngannoun ja Furyn ottelussa ei ole panoksena mestaruusvyötä. Se ei siis voi siinä mielessä vaikuttaa Furyn ja Usykin ottelua koskeviin suunnitelmiin.

Harva uskoo, että Ngannou pystyy haastamaan Furya. Jos niin kuitenkin kävisi, olisi se iso arvovaltatappio voittamattomalle englantilaiselle.