Oleksandr Usyk ja Tyson Fury ottelevat 23. joulukuuta nyrkkeilyn raskaansarjan kiistattomasta maailmanmestaruudesta. Illan muut ottelut eivät ole vielä varmoja. Robert Heleniuksen entiset vastustajat Anthony Joshua ja Deontay Wilder ovat tarjolla samaan ottelukorttiin.

Briteissä ehdittiin jo huhuta, että ottelu on varma. Lopulta tuo suunnitelma kariutui.

Joshuan promoottori Eddie Hearn väitti, että Wilder ”ei oikeasti halua otella”. Wilder on viimeksi nähnyt kehässä viime vuoden lokakuussa, kun hän nukutti Heleniuksen ensimmäisessä erässä.

Hearn vihjaili, että Joshuan uusi vastustaja on jo löytynyt. Se on saanut Wilderin heräämään. Jenkkitähti esitti vetoomuksen Instagramissa.

Wilderin mukaan olisi ”katastrofi”, jos ottelu Joshuaa vastaan ei toteudu. ”Teen kaikkeni, että se tapahtuu”, linjasi Wilder tilityksessään.

– Anthony. Kuulet minun suustani: olen tässä ja valmis ottelemaan. Kuulin promoottorisi sanat siitä, että viimeinen otteluni kesti vain lyhyen ajan ja että en ole otellut vuoteen, enkä välttämättä halua otella.

– Haluan kertoa teille nyt ja tässä: Olen valmis ottelemaan. Mennään kehään. Olisi valtava katastrofi, jos emme koskaan olisi yhessä kehässä ja laittaisi nimeämme historiaan. Kun ihmiset ajattelevat klassikkoja ja mahtavia otteluita, haluan heidän ajattelevan meitä.