Venäjää aiemmin edustanut Darja Virolainen on saanut tänä vuonna oikeuden edustaa Suomea ampumahiihdossa.

Suomalaisen miehen kanssa naimisissa oleva Virolainen kertoi ratkaisustaan hiljattain Ylelle. Hän teki selväksi, ettei seuraa erityisen innokkaasti keskustelua asian tiimoilta.

– Minulla ei ole tapana seurata, mitä minusta kirjoitetaan sosiaalisessa mediassa tai muualla. Koen, että asioista kannattaa olla perillä ennen kuin niitä kommentoi. Kaikilla on oikeus mielipiteisiinsä, mutta olen asunut Suomessa kauan. En muuttanut tänne eilen ja saanut saman tien kansalaisuutta, Virolainen sanoo Yle Urheilulle.

Venäläiset ampumahiihtopiirit ovat suhtautuneet julkisesti pääosin myönteisesti naisen päätökseen. Mukaan on kuitenkin mahtunut myös karua kritiikkiä.

Venäläinen poliitikkoa Roman Terjuskov ei peitellyt omaa näkemystään. Hän puhui asiasta Sports.ru-sivustolle.

– Ei sitä voi kutsua muuksi kuin maanpetokseksi, linjasi duuman jäsen.

– Jos siirtyy edustamaan toista maata – eli vihollista – kesken ”erityisen operaation” (eli Venäjän Ukrainaan käynnistämän hyökkäyksen), on sitä kutsuttava maanpetokseksi, avasi mies logiikkaansa.

Terjuskovia tuntui pöyristyttävän etenkin ajatus siitä, että Virolainen juhlisi Suomen lipun kanssa, jos hän voittaisi kisoja. Virolaisen äiti Anfisa Reztsova, joka teki legendaarisen uran ampumahiihdossa ja maastohiihdossa ja joka tunnetaan kärkkäistä mielipiteistään, on puolustanut tytärtään julkisesti.