Lentopallon ja beach volleyn vaatetusta koskevat säännöt ovat herättäneet kohuja viime vuosina. Niin kävi myös hiljattain Thaimaassa.

Norjalaiset naispelaajat Emilie Olimstad ja Sunniva Helland-Hansen joutuivat ikävään tilanteeseen turnauksen yhteydessä. Tuomaristo nimittäin vaatii kaksikkoa pelaamaan bikineissä.

Lämmittely World Tourin otteluun keskeytyi, kun tuomari vaati heitä vaihtamaan bikineihin. Norjalaiskaksikko teki selväksi, että he käyttävät periaatteen vuoksi shortseja bikinien sijaan. Myös säännöt sallivat shortsit.

Thaimaalaiset tuomarit olivat ilmeisesti kassalla säännön suhteen.

– Aluksi melkein nauroimme, koska tunnemme hyvin säännöt ja meillä on selkeä kanta asiaan. Se oli melkein koomista. Tiedämme hyvin, että saamme pelata shortseissa, sanoi Helland-Hansen NTB:lle.

Tuomarit eivät aluksi hyväksyneet selitystä. He viittasivat vastassa olevaan saksalaispariin, jotka käyttivät bikineitä.

– Vastasin: ”Ei meidän tarvitse. Voitte tarkastaa sääntökirjasta.” Sitten keskusteltiin, ennen kuin tuomari puhui muulle tuomaristolle. Lopulta pääsimme tietenkin sopuun. Säännöt ovat sääntöjä.

Norjan lentopalloliitto on tehnyt selväksi, että se ottaa yhteyttä kansainväliseen liittoon ja vaatii selkeyttä käytäntöihin.