Tai Emery nousi viime vuonna otsikoihin, kun hän juhli poikkeuksellisella tavalla voittoaan BKFC-tapahtumassa. Hän tyrmäsi Rung-Arun Khunchain paljain nyrkein järjestetyssä kamppailussa Thaimaassa.

Emery riehaantui ja hyppäsi kehäköysien päälle, kuten monet muutkin nyrkkeilijät lajin historiassa. Sitten nähtiin pysäyttävä hetki, jota nainen kutsuu nykyään omaksi ”Vapaudenpatsaakseen”. Emery otti yläosan pois ja esitteli rintojaan yleisölle.

Some sekosi naisen tempun myötä. Esimerkiksi nyrkkeilijä Daniella Hemsley toisti myöhemmin Emeryn tempun ja sai sen vuoksi lähtö Kingbyn Boxing -organisaatiosta.

Emery on nyt kommentoinut Talksportille huvittuneena ihmisten reaktioita temppuunsa.

– Olen saanut nauraa niin monta kertaa. Minulle kerrotaan aina, kun joku toinen tyttö tekee saman.

– Parasta on siihen liittyvä huumori. Ihmiset sanovat: ”Luojan kiitos sinulle, Tai.” Se on mielestäni hauskaa.

– Siitä on jo yli vuosi, ja ihmiset naureskelevat vieläkin sanoen: ”Kiitokset Tai, kiitokset että aloitit tämän aallon. Näemme lisää ti**ejä. Siinä ei ole mitään vikaa.”

Emery tarinoi, että kyse on eräänlaisesta voimaantumisesta.

– Se on perintöni. Saan ihmiset nauramaan ja annan naisille kannustusta, jotta he pystyvät ottamaan vartalonsa omakseen. Jos unohdetaan kaikki vitsit, niin mielestäni on valtava ero siinä, miten vallassa olevat naiset ja miehet voivat käyttäytyä.

– Se on minun perintöni, minun Vapaudenpatsaani, vuodatti Emery.

Emeryn toinen ottelu BKFC:ssä päättyi tappioon kaikin tuomariäänin. Chisakan Ariphipat voitti hänet tuossa taistossa viime vuoden joulukuussa.

Kuva: Kuvituskuva

Video tästä.