Snookertähti Ronnie O’Sullivanilla on valtavasti ihailijoita myös nykyisten pelaajien keskuudessa. Aivan kaikki eivät kuitenkaan ole aina samoilla linjoilla miehen kanssa. Maailmanmestari Shaun Murphy on ollut usein napit vastakkain elävän legendan kanssa.

Murphy herätti huomiota hiljattain Pohjois-Irlannin avoimissa, kun hänellä oli kaksi keppiä mukanaan. Mies vaihtoi neljännen kierroksen ottelussa Chris Wakelinia vastaan keppiä 2–1-johtoasemassa. Murphy hävisi lopulta 2–4.

Murphy on perustellut keppien vaihtoa sillä, että hänen mielestään erilaiset kepit sopivat erilaisiin olosuhteisiin. O’Sullivan ei ollut vakuuttunut näkemästään, kun Murphy hävisi.

– Pidä vain kolmea keppiä, kun voitat, mutta eihän se hyvältä näytä, jos saat selkääsi? Ala voittaa otteluita, ennen kuin aloitat tuollaisen, tylytti O’Sullivan Eurosportilla.

Murphy ei pitänyt O’Sullivanin sanoista. Tiukka vastine tuli The Onefourseven Snooker podcastissa.

– Ensinnäkin on sanottava, että kestän kyllä kustannuksellani tehdyt vitsit kuin kuka tahansa. Pieni kuittailu kaikkien kanssa on ok. On pystyttävä antamaan ja ottamaan, aloitti mies manifestinsa.

Murphy teki sitten selväksi, että hän ei oikein ymmärtänyt O’Sullivanin vitsiä.

– Mutta en ymmärtänyt sitä. En ymmärtänyt, mikä tuossa oikein oli vitsi. Se oli mielestäni halpa lyönti vyön alle. En ymmärrä, mitä hän tarkoitti. Voitin kolme neljästä ottelusta viime viikolla Belfastissa. Olin ottanut mukaani useita keppejä kaikkiin otteluihin.

Murphy teki toki selväksi, että hän ei ole O’Sullivanin ylin ystävä.

– Kaikki jotka eivät ole asuneet kiven alla viimeiset 20 vuotta tietävät kyllä, ettemme ole parhaimpia kavereita. Toivottavasti hän muistaa, kuka sen aloitti, mutta en vain ymmärrä sitä. En vain ymmärrä.

– Vitsit ovat ok, mutta olisi minullakin ollut paikkani. Tulee aika, kun saan mahdollisuuden iskeä Ronnie vyön alle. Ja tiedättekö mitä? Luultavasti käytän nyt nuo tilaisuudet. Muista Ron, jos kertoo vitsejä, pitää niiden olla hauskoja. Niiden pitää olla järkeviä, muuten näyttää vain hölmöltä.