Kaisa Mäkäräinen on ollut monessa mukana huikean urheilu-uransa päätyttyä. Hän ehti myös auttaa kauden 2021–2022 jälkeen suomalaista ampumahiihtäjää Venla Lehtosta valmentajan ominaisuudessa.

Tuo pesti on tullut päätökseen. Lehtonen kommentoi asiaa Ylen haastattelussa.

28-vuotias Lehtonen nousi täksi kaudeksi takaisin A-maajoukkueeseen. Lehtonen, Mäkäräinen ja maajoukkueen valmennus pohtivat sitten parasta mahdollista jatkoa. He päättivät, että Lehtosen kannattaa vaihtaa valmentajaa.

Lehtosen valmennuksen päävastuu on jatkossa maajoukkueen päävalmentajalla Erik Bartlett Kulstadilla.

– Mietittiin, että paras ratkaisu on, kun päävalmentaja ottaa kokonaan vastuun valmentamisestani. Hän vie muutenkin mielellään siihen suuntaan, että maajoukkueen urheilijat olisivat hänen vastuullaan. Koettiin, että se on kaikista stressittömin ratkaisu, sanoi Lehtonen Ylelle.

– Kahdella valmentajalla käy pahimmassa tapauksessa niin, ettei pysty noudattamaan mitään kokonaisuutta kunnolla, jos valmennusfilosofiat eroavat vähänkin. Kaisaa pystyn edelleen konsultoimaan ja hän voi olla tukena, jos koen niin, avasi Lehtonen.

Mäkäräinen nähdään myös tulevana talvena Ylen ampumahiihtoasiantuntijana.

Tästä Ylen juttu.