Mäkihyppylegenda Matti Nykänen menehtyi helmikuussa 2019. Julkisuudessa kuultiin monien ihmisten kommentteja miehen poismenosta.

Aivan kaikki kollegat ja entiset suuruudet eivät suutaan avanneet. Yksi heistä oli Jari Puikkonen. Moninkertainen arvokisamitalisti ei kommentoinut kautta aikojen mäkihyppääjän poismenoa julkisesti.

Ilta-Sanomat on kertonut pitkässä jutussaan Nykäsen ja Puikkosen väleistä. Jutusta tulee selväksi, että Puikkonen ei pitänyt kaikesta Nykäsen maajoukkueen tuomasta.

Muun muassa pitkän linjan valmentaja Hannu Lepistö kommentoi asiaa Ilta-Sanomille. Puikkosta ei miellyttänyt Nykäsen saamat erityisoikeudet maajoukkueessa.

– Jari oli pääasiassa niin ammattimainen, ettei hän päästänyt Mattia ihonsa alle. Mutta voi siinä mennä vati nurin, kun mies kokee, ettei edes niillä meriiteillä ole maajoukkueessa mitään ja että yhteiset säännöt eivät koske yhtä miestä lainkaan, Lepistö avasi IS:lle.

Manageri Jukka Härkönen kommentoi puolestaan Puikkosen poissaoloa Janne Ahosen vuoden 2008 jäähyväisjuhlista, jotka järjestettiin Lahdessa. Pelipaikalla olivat esimerkiksi Matti Nykänen ja Jari Litmanen.

– Puikkonen loisti poissaolollaan. Ei tarvitse olla Einstein päätelläkseen, että se liittyi Nykäsen läsnäoloon ja kateuteen siitä, että hänen uransa jäi Nykäsen ja sillä hetkellä Ahosenkin varjoon. Kohtuutonta kyllä, Härkönen totesi IS:lle.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.