Alppihiihto on ollut jo jonkin aikaa melkoisessa suvantovaiheessa Suomessa. Viime aikoina on kuitenkin saatu mahtavia uutisia Elian Lehdon urotekojen myötä. Niitä on ihastellut myös lajilegenda Kalle Palander.

Lehto loisti syöksylaskussa myös legendaarisessa Kitzbühelissä. Hän sijoittui viikonloppuna 11:nneksi molemmissa kisoissa.

23-vuotias Lehto on valmistautunut kauteen varsin poikkeuksellisella tavalla. Hän on harjoitellut toista kertaa peräkkäin Sveitsin maajoukkueen mukana.

Kyseessä ei ole mikään halpa järjestely. Yle kertoo, että tuo diili maksaa kokonaisuudessaan Suomen lajiliitolle Ski Sport Finlandille ja urheilijalle arviolta 200 000 euroa.

Palander korosti Ylellä tuon yhteistyösopimuksen merkitystä. Pujottelun maailmanmestarin mielestä nyt on toimittava välittömästi.

– Laittaisin nyt saman tien rajusti painetta Ski Sport Finlandin päähän, että Elianille neuvotellaan heti jatkokuvio Sveitsiin olympiavuoden (2026) kevääseen saakka, paalutti Palander Ylelle.

Palander muistutti kuitenkin myös yhdestä uhkakuvasta: Mitä jos Sveitsin isot pomot eivät halua enää auttaa nuorta suomalaista?

– Nyt kun on nähty, ettei hän ollutkaan mikään Spede Suomesta, vaan absoluuttinen huipputekijä, niin mikä eteen? Ei se vaadi kuin yhden ison liiton tai olympiakomitean pampun mahtikäskyn, että eihän meidän ole järkeä hioa timanttia kaverista, joka on oman menestyksemme uhka.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS