Maailman mahtuu ideoita. Sellaisia on kuultu viime vuosina paljon myös talviurheiluun liittyen.

Hiljattain potin räjäytti kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n mäkihypyn lajijohtaja Sandro Pertile. Italialainen esitteli älynväläystään saksalaisen uutistoimiston DPA:n haastattelussa.

Pertile pohti uutistoimistolle mahdollisuutta kehittää mäkihyppylaitteiston, jota voitaisiin siirrellä paikkakunnasta toiseen. Näin tulisivat mahdollisiksi esimerkiksi eksoottiset mäkikisat Brasiliassa.

Pertilen sanoille on naureskeltu asiantuntijoiden keskuudessa. Sama oli myös lajilegenda Toni Niemisen ensireaktio Ilta-Sanomien haastattelussa.

Olympiavoittaja innostui pohtimaan ajatusta syvemmin. Ilmassa on myös mahdollisuus siihen, että Dubaihin tehtäisiin mäkihyppyhalli.

– Siellä on rahaa ja toteutettu aiemminkin kaikkia umpihulluja ideoita. Jos olisi isot mäkihyppytapahtumat Riossa tai Dubaissa, niin kuinka paljon se toisi meille lisää varoja ja kansainvälistä näkyvyyttä? Uusia rahoittajia ja ihmisiä lajin pariin. Kenellä mitään sitä vastaan olisi? Nieminen visioi Ilta-Sanomissa.

– Ei meidän pidä olla oma kuppikunta, että kun perkele näin on aina tehty, niin perkele näin tehdään maailman loppuun asti! paalutti Nieminen.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.

LUE MYÖS