Kalle Rovanperä shokeerasi rallimaailmaa viime vuonna, kun hän ilmoitti ajavansa vain puolet kaudesta 2024. Rovanperä ei ole mukana esimerkiksi kauden avaavassa Monte Carlon rallissa.

Rovanperän kartanlukija Jonne Halttunen ja Ylen asiantuntija Henri Haapamäki puhuivat tilanteesta Ylen haastattelussa. Halttunen, joka on nauttinut ylimääräisestä vapaastaan, löi pöydälle jopa rajun mahdollisuuden.

– Todennäköisesti se tekee MM-sarjasta todella tasaisen. Kuka tietää, mikä on tilanne kesän loppupuolella, että kuinka korkealla mekin olemme. Eihän sitä tiedä, vaikka Kalle muuttaa mielensä vielä. En nyt usko siihen, mutta kaikki on mahdollista, Halttunen pamautti Ylelle.

Monet ovat olleet sitä mieltä, että Rovanperällä ei ole mitään saumaa maailmanmestaruuteen. Haapamäki nosti esille myös yhden toisen suomalaiskuskia ehkä avittavan asian.

– Toki, kun tuli uusi pistelaskusysteemi, eihän sitä tiedä, vaikka seuraavan kaudenkin mestari (Halttunen) istuu tässä sohvalla, vaikkei joka rallia ajakaan, heitti mies Ylelle.

MM-sarjaan tulee täksi kaudeksi pistelaskuun liittyviä muutoksia. Sunnuntaipäivän kilpailusta saa jatkossa lisäpisteitä. Näin pyritään välttämään se, että kuskit vain varmistelevat päätöspäivänä ja säästävät renkaita Power Stagelle.

Lauantain jälkeen johdossa oleva saisi 18 pistettä. Sunnuntain kisan voittajalle irtoaisi seitsemän pistettä. Aiemmin koko rallin voittaja sai 25 pistettä. Power Stagen voittaja saa myös jatkossa viisi pistettä.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS