Suomalaisia pika-aitureita ja juoksijoita oli tulessa sunnuntaina Lahden pikajuoksucupissa. Esimerkiksi Nooralotta Neziri ja Elmo Lakka säväyttivät.

Lakka paineli 60 metrin aidat aikaan 7,63. Mies sivusi kauden avauskisassaan ennätystään ja jäi vain sadasosan MM-kisarajasta.

– Kunto on ok. Olen pystynyt harjoituksissa tekemää nousujohteista työtä ja odottelin tämänsuuntaisia aikoja. MM-raja tosin olisi saanut mennä. Se oli päätavoite tänään, kommentoi Lakka SUL:n tiedotteella.

Nooralotta Neziri teki naisten 60 metrin aitajuoksussa kauden kotimaisen kärkiajan 8,12. Hän jäi 0,21 sekuntia kolme vuotta tekemästä ennätyksestään 7,91.

– Tavoite oli juosta alle 8,10. Ensimmäinen juoksu oli sellaista hoipertelemista, että herran jestas sentään. Mutta toisella tuli 8,12. Juoksu on tosi nätin näköistä, mutta tehoa siitä vielä puuttuu, sanaili Neziri tiedotteella.

Neziri nähtiin myös naisten 60 metrin sileällä. Hän paineli kauden kotimaisen kärkiajan 7,41. Neziri jäi vain 0,01 ennätyksestään.

Rasmus Vehmaa loisti Joensuussa

Rasmus Vehmaa aloitti puolestaan kautensa mainiosti Joensuussa. Hän sivusi sunnuntaina alle 19-vuotiaiden 60 metrin aitajuoksun Suomen ennätystä 7,76. Tuntia myöhemmin nuorukainen teki uuden 19-vuotiaiden pitkien halliratojen SE:n 150 metrin juoksussa ajalla 16,21.

– Aitajuoksun tulokseen en ole ollenkaan tyytyväinen. Jotenkin en vaan päässyt kunnon rytmiin missään kohtaa, verrattuna siihen miten juoksu on treeneissä tullut. 150 metriä oli positiivinen sivulisä, Vehmaa arvioi SUL:n tiedotteella.