Ilta-Sanomien toimittaja Mikko Marttinen kirjoitti hiljattain lehden verkkosivuille golfin LIV-kiertueesta. Se on noussut otsikoihin suomalaispelaaja Kalle Samoojan osallistumisen myötä. Marttisen kirjoitus aiheesta kiinnitti myös urheiluvaikuttaja Aleksi Valavuoren huomion.

– LIV-kiertue on sortajavaltio Saudi-Arabian mainosprojekti, joka halveksii golfin perinteitä teennäisine joukkuekisoineen. Kiertueen tunnetuin puolustaja on Donald Trump, paalutti Marttinen heti tekstinsä alkuvaiheessa.

Marttisen mielestä Samojaa ”puhuu pehmoisia” ja arvioi Samoojan pelaavan kiertueella lähinnä raha mielessään.

Valavuori ei ollut vakuuttunut Marttisen ”paluusta” urheilujuttuihin. Korismies antoi palaa X-palvelussa.

– Melko vakuuttava paluu. Lähes kaikki päin persettä ja yksi tämän hetken hienoimmista suomalaisurheilijoista roskikseen. Kehtaatkin maalata Samoojasta kuvaa keskivertotasoisena urheilijana ja jotenkin raha-ahneena ilman mitään tietoa Samoojan matkasta tähän asti.

– Tavoitteli unelmaansa ja eli kädestä suuhun vuosia, tavoitteli ammattilaisuutta lajissa, joka on Suomesta käsin kaikkien todennäköisyyksien vastainen. Ja nyt kun saavutti sen niin pitäisi olla kertomassa miksi ottaa sen vastaan. Seuraava kolumni sitten varmaan Markkasesta ja kuinka raha-ahne hänkin on, kun tekee yli sadan miljoonan sopimuksen seuraavaksi ja kuinka nekin rahat tulevat Mikon mielestä väärästä paikasta, paalutti sanaseppo.

Aleksi Valavuori

@Valavuori
Melko vakuuttava paluu. Lähes kaikki päin persettä ja yksi tämän hetken hienoimmista suomalaisurheilijoista roskikseen. Kehtaatkin maalata Samoojasta kuvaa keskivertotasoisena urheilijana ja jotenkin raha-ahneena ilman mitään tietoa Samoojan matkasta tähän asti. Tavoitteli…

Mikko Marttinen

@MikkoMarttinen2
Palaan kirjankirjoitusvapaalla sivutoimisesti urheilujournalismin pariin. Ensimmäinen kolumnini koskee saudirahoja kahmimaan lähtevää Kalle Samoojaa ja hänen pehmoisia puheitaan.

is.fi/golf/art-20000…

LUE MYÖS