Yleisurheilun hallikausi on hyvässä vauhdissa Suomessa ja muualla maailmassa. Suomalaiset pika-aiturit tekivät sunnuntaina vahvaa jälkeä.

Rasmus Vehmaa rikkoi 60 metrin aidoissa alle 19-vuotiaiden SE-ajan toista kertaa peräkkäin. Hän voitti Helsingin seudun hallimestaruuskilpailuissa komeasti ajalla 7,65. Ennätys parani 0,11 sekuntia.

– Nyt tuli teknisesti sellainen kohtuullinen juoksu. Lantio ei ollut rataa hipomassa, vaan nyt olin oikeilla kulmilla.

– On siellä aika paljon varaa. Tuo tuntui sellaiselta perussuoritukselta. Kun vaan saa tehoja mukaan, siitä voisi vielä vaikka kympän napata pois, Vehmaa arvioi SUL:n tiedotteella.

Rasmus Vehmaa rikkoi Helsingissä myös 200 metrin ennätyksensä. Hän oli kolmas halliennätyksellään 22,03. Kisan voitti kaksoisveli Kasperi Vehmaa halliennätyksellään 21,50.

Ranskan Val de Reuil’ssä Nooralotta Neziri tykitti kotimaisen kärkiajan 8,06 naisten 60 metrin aidoissa.

– Voitto oli tärkeä ja onneksi aika oli parempi, Neziri arvioi SU:n tiedotteella.

– Finaalissa läksin ylirohkeasti liikkeelle. Juoksun alussa pomppaan kuitenkin edelleen vähän pystyyn ja sen näkee, etten lähden kunnolla eteenpäin.

– Tunsin, että juoksu imi paremmin kuin alkuerässä ja oli henkisesti tärkeää, että tulos liikahti eteenpäin. Tavoite on juosta alle kahdeksan sekunnin, linjasi Neziri.

Glasgow’n MM-hallikisojen kisaraja on 8,02. Nezirin kolme vuotta sitten tekemä ennätys kirjataan 7,91.

LUE MYÖS