Wilma Murron oma ura on ollut tasaisessa nousukiidossa jo jonkin aikaa. Kaikki seiväshyppääjät eivät ole luonnollisesti yhtä onnellisessa asemassa.

Vuoden 2020 olympiapronssimitalisti Holly Bradshaw ei yltänyt viime kaudella maailmanluokan tuloksiin. Kyse oli jo toinen perättäinen vaikea kausi brittitähdelle, jonka ennätys 490 on kesältä 2021. Loukkaantumiset ovat aiheuttaneet isoja ongelmia.

Bradshaw avautui hiljattain Athletics Weeklyn haastattelussa, jossa hän tilitti, kuinka olympiamitalin tavoittelu on ”vahingoittanut fyysisesti ja henkisesti”.

– Jopa niin paljon, että siitä ei ole paluuta? pohti nainen.

Bradshaw’lla on menossa myös jonkinlainen identiteettikriisi.

– Sanon miehelleni, etten tiedä kuka olen pohjimmiltani. Kuka minusta tulee, kun lopetan? Olet tuntenut minut vain urheilija-Hollyna? Mitä jos olen aivan eri henkilö?

Wilma Murto myönsi Ilta-Sanomissa nähneensä kilpakumppaninsa haastattelun. Murto kertoi keskustelleensa paljon Bradshaw’n kanssa ja ymmärtävänsä naisen tilanteen.

– Holly ei varmasti ole ainoa urheilija, joka noin miettii, mutta aika harva sanoo sen ääneen. Olen hänestä ylpeä, että hän sanoo sen, mitä ajattelee. Toisaalta surettaa, että hänellä on herännyt tuollaisia ajatuksia, kun hänen uransa on ollut tosi hieno ainakin minun silmiini, arvioi Murto Ilta-Sanomille.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.

LUE MYÖS