Italialainen ampumahiihtäjä Dorothea Wierer on ollut tällä kaudella kuin varjo aiemmasta. Nove Meston MM-kisat eivät ole tarjonneet merkittävästi parempaa.

Wierer taisteli toki naisten normaalimatkalla 14:nneksi. Hän jäi kuitenkin kahdella ohilaukauksella yli kolme minuuttia kultaa voittaneelle maannaiselleen Lisa Vittozzille.

Norjalaislegenda Tiril Eckhoffilta kysyttiin Wiererin menosta Norjan TV2:n haastattelussa.

– Hänellä on ollut vaikeaa tällä kaudella, ja hän on ollut sairaana neljä kertaa sesongin aikana. En usko, että hänellä riittää nälkää taistella vielä kaksi vuotta, arvioi Eckhoff.

Kahden vuoden päästä on vuorossa talviolympialaiset Italiassa. Eckhoff siis arveli, että nuo kisat ovat liian kaukainen haave Wiererille.

Wierer itse myönsi Dagbladetille, että hänen tulevaisuuttaan koskevat kysymykset alkavat jo kypsyttää. Naisella itsellään ei rehellisesti sanottuna ole vastuuta noihin tiedusteluihin.

Wierer paljasti lehdelle saaneensa kiinnostavia työtarjouksia muihin hommiin. Hän kertoi tekevänsä ratkaisunsa jatkosta oman motivaationsa perusteella kauden päätyttyä ja lomien jälkeen.

Suosittu italialaistähti sairastui kauden alla. Wierer paljasti nyt, että tuo sairastuminen maksoi lopulta kovan hinnan.

– Se oli hirveää. Aloitin kauden sairaana, yritin joitain viestikisoja, mutta ei se vain toiminut. Se oli väärä ratkaisu minulta. Jos voisin palata ajassa, en olisi hiihtänyt noita kisoja. Olisin vain keskittynyt siihen, että tulen terveeksi, murehti Wierer.

LUE MYÖS