Kolminkertainen hiihdon olympiavoittaja Iivo Niskanen joutui sunnuntaina kohun keskelle Kuopion Suomen Cupin viestikisan tapahtumien myötä.

Kilpakumppani Kalle Parantainen syytti Niskasen potkaisseen häntä ladulla ohitustilanteessa. Iltalehti taas uutisoi Niskasen koskeneen fyysisesti Parantaiseen maalialueella.

Niskanen on kiistänyt ottaneensa fyysisen kontaktin Parantaiseen. Yle kertoo nyt verkkosivuillaan, että Iltalehden toimintaan tyytymätön Niskanen harkitsee ”vakavasti asian viemistä lehdistöetiikan valvontaelimeen eli Julkisen sanan neuvostoon”.

Parantaisen toiminta tapahtuman jälkeen ei miellytä myöskään Niskasta.

– On valitettavaa, ettei hän ole halunnut käydä suoraa keskustelua kanssani tai vastannut yhteydenottoihini. Julkisuudessa Parantaisen puheet tapahtuneesta näyttävät muuttuneen jo pariin otteeseen. Vaikka en ole aiemmin ollut Parantaisen kanssa tekemisissä, hän on valitettavasti päättänyt arvostella minua myös ihmisenä, ei vain tätä Puijon episodia. En ole kisan aikana tai sen jälkeen tahallisesti koskenut häneen, selitti Niskanen Ylelle.

Niskanen teki Ylelle selväksi, että tämä oli hänen osaltaan tässä. Hän ei halua enää keskustella asiasta julkisesti.

– Nyt fokus siirtyy täysin seuraaviin kilpailuihin. En kommentoi tätä asiaa enempää enkä anna sille enää lisää huomiota tai julkisuutta, paalutti Niskanen.

Tästä Ylen juttu.

Tässä Ylen Instagram-video tapahtumista.

LUE MYÖS