Viikonloppuna kilpaillaan Holmenkollenilla 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisat. Naiset ovat tulessa lauantaina ja miehet sunnuntaina.

Kyseessä on iso tapahtuma myös Iivo Niskasen kannalta. Hän ei ole vielä voittanut legendaarista 50 kilometrin kilpailua Holmenkollenilla.

Ilmassa on kuitenkin ikäviä kysymysmerkkejä. Viime viikon Vasaloppet-tapahtumassa nähtiin aktivistien häirintää ladulla. Sama pelko vaanii myös Holmenkollenin tapahtuman yllä.

Hiihtäjät ja asiantuntijat ovat varoittaneet, että on mahdollisuus todellisiin vaaratilanteisiin, mikäli aktivistit puuttuvat kisatapahtumiin esimerkiksi nopeavauhtisissa alamäissä.

Norjassa on kirjoitettu jopa ”terrorin” mahdollisuudesta. Holmenkollenin kisojen tapahtumajohtaja Stefan Marx ei käytä aivan noin jyrkkiä termejä Iltalehden haastattelussa.

– Nykypäivänä ei koskaan tiedä, mitä tapahtuu. Etenkin ympäristöaktivistit ovat tehneet iskuja ja häirintää eri urheilutapahtumiin, Marx kommentoi Iltalehdelle.

– Olemme valmiina. Meillä on tarkka suunnitelma erilaisiin uhkiin ja vahvennettu turvahenkilökunta. Teemme tiivistä yhteistyötä Norjan poliisin kanssa, mutta armeijalta emme ole apua pyytäneet, Marx selitti.

Holmenkollenin 50 kilometrin hiihto tunnetaan tavallisesti melkoisena kansanjuhlana. Varmaa lienee se, että paikalla on valtavasti humalaisia faneja.

Tästä Iltalehden juttu.

LUE MYÖS