Iivo Niskasen ja Kalle Parantaisen välinen kohutilanne Kuopion Suomen Cupissa saatiin kabinettien osalta päätökseen, kun Hiihtoliitto astui esiin keskiviikkona. Se tiedotti verkkosivuillaan, että asian suhteen on tehty ratkaisu.

Parantainen syytti Niskasen potkaisseen häntä kisan yhteydessä. Kaksikko soitti toisilleen suutaan myös maalissa kisan jälkeen. Myös pieni fyysinen kontakti nähtiin.

– Kuopion Suomen Cupin miesten viestihiihdon tapahtumat Puijon Hiihtoseuraa edustaneen Iivo Niskasen ja Kuusamon Erä-Veikoissa hiihtäneen Kalle Parantaisen osalta on käsitelty Hiihtoliiton sääntöryhmän toimesta. Asiantuntijaryhmän mukaan tuomarineuvoston päätöstä ei tule muuttaa läpikäydyn raportin ja materiaalin perusteella.

– Sääntöryhmän osalta tapauksen käsittely on päättynyt ja kilpailun tuomarineuvoston päätös suullisesta huomautuksesta molemmille urheilijoille jää voimaan. Kolmesta jäsenestä koostunut asiantuntijaryhmä käsitteli kilpailun tapahtumat perustuen tuomarineuvoston puheenjohtajan erilliseen raporttiin sekä käytettävissä olevaan video- ja kuvamateriaaliin, kerrottiin liiton verkkosivuilla.

Päivityksessä tehtiin selväksi, että asiantuntijaryhmä piti viestin jälkeisiä tapahtumia ”lajikulttuuriin sopimattomana käytöksenä”. Tiedotteella ei erikseen tuomittu Niskasen toimintaa ladulla ”lajikulttuuriin sopimattomana”. Oletettavasti se tarkoittaa, että Niskasen ”potkua” ei pidetty potkuna – tai ainakaan varmuudella tahallisena.

Parantainen ei niellyt purematta Hiihtoliiton toimintaa. Hän antoi palaa keskiviikkona Instagram Storiesissa.

– Iso kiitollisuudenosoitus Hiihtoliitolle, aloitti Parantainen ja lisäsi lammasta esittävän emojin.

– Lähetin eilen (tiistaina 12.3.) klo 14.57 sähköpostin sääntöryhmän puheenjohtajalle, jossa tiedustelin, onko päätöstä jo tehty case Kuopio? Iltalehdessä oli julkaistu 12.3.2024 klo 18.33. ”Iivon potkaisusta tuli päätös” ja juttuun oli haastateltu Jussi Prykäriä?

– Jussi Prykäri vastasi sähköpostiini klo 21.51. ”Päätös tehtiin jo kaksi viikkoa sitten. Liitto julkaisee huomenna virallisen tiedotteen.”

– Ilta-Sanomissa oli julkaisu 13.3.2024 klo 13.27. ”Iivo Niskasen laturaivokohuun lopullinen sinetti.” Julkaisuun oli haastateltu muun muassa Ismo Hämäläistä (Hiihtoliiton toiminnanjohtaja). Ei ole kukaan minulle ilmoittanut päätöksestä mitään. Onko Hiihtoliiton käytäntö tosiaan niin, että nämä asiat ilmoitetaan ensin iltapäivälehtiin ja asianosainen urheilija saa lukea niistä päätökset?

LUE MYÖS