Kimi Räikkönen päätti upean F1-uransa vuonna 2021. Samalla päättyi Räikkösen kisainsinöörinä viimeiset kolme vuotta työskennelleen Julien Simon-Chautempsin ura moottoriurheilun kuninkuusluokassa.

Ranskalainen on tullut tällä kaudella tunnetuksi F1TV:n asiantuntijana. Simon-Chautemps on nyt puhunut Motorsport.comille urastaan.

Räikkönen oli luonnollisesti isossa roolissa Simon-Chautempsin uralla. Mies ylisti innolla Jäämiestä.

– Kimi ei ollut sellainen kuski, jolle annetaan ohjeista ajamisen suhteen. Mutta hän sanoi: ”Kuuntele, auto tekee tuota. En muuta ajamistani, mutta jos pystytte parantamaan autoa tuolta osin, niin ajan lujempaa.” Sitten teimme niin, ja hän ajoi välittömästi lujempaa. Se oli palkitsevaa.

Kaikille on selvää, että Räikkönen ei nauttinut F1-sarjaan kuuluvista mediavelvollisuuksista ja sponsoritilaisuuksista. Simon-Chautemps teki kuitenkin selväksi, että Räikkönen saattoi soittaa Simon-Chautempsille ja puhua auton yksityiskohdista.

– Teknisellä puolella hänellä oli uskomaton tietomäärä. Hän tietää, mitä muuttamalla saa eniten irti autosta. Hänestä olisi voinut tulla hyvä kisainsinööri. Hän todella nautti auton parantamisesta.

Räikkösellä meni ajoittain hermot. Yksi sellainen hetki todistettiin vuonna 2020 Toscanan GP:ssä, jossa tuli kolme kertaa kisan keskeyttävä punainen lippu. Kun autot tulivat varikolle, kävi Räikkönen kuumana ensin, kun renkaanlämmittimet olivat hukassa. Kisainsinööri sai kuulla raivon.

Lisää lunta tupaan tuli, kun Räikkönen sai viiden sekunnin aikarangaistuksen ylitettyään varikkoviivan.

– Sitten sanoin hänelle viiden sekunnin rangaistuksesta, ja hän huusi: ”Miksi?!” Muistan tulleeni sen jälkeen kotiin ja saaneeni viestin Kimiltä: ”Anteeksi, olin ehkä liian ankara sinua kohtaan. Pahoittelut siitä.”

– Välillämme oli paljon tuollaista hauskaa kommunikaatiota. Voin vain sanoa, että minulla oli aina hauskaa tehdessäni töitä Kimin kanssa. Tulen muistamaan sen ajan aina.

LUE MYÖS