Kerttu Niskanen oli omaa luokkaansa sunnuntaina SM-hiihtojen naisten viiden kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa. Krista Pärmäkoski taipui väliaikalähtökisassa 18,5 sekunnilla. Pronssille taisteli Jasmi Joensuu (+33,4).

Pärmäkoski lähti haastamaan ennakkosuosikkina kisaan lähtenyttä Niskasta. Viaplayn kisaa edeltävässä haastattelussa selvisi kuitenkin, että kaikki ei ole täydessä kunnossa.

– Minkälaisilla jaloilla heräsit tänään? tiedusteli toimittaja Suvi Hakkarainen.

– Väsyneillä, kuittasi kisaan valmistautunut Pärmäkoski ja käveli pois.

– Mikä se oli? hämmästeli Johanna Matintalo.

– Se sanoi vain heränneensä väsyneillä jaloilla, selvitti Hakkarainen.

Kisan jälkeen irtosi sitten enemmän tarinaa. Pärmäkoski sanaili Viaplaylle, että urakka oli raskas.

– Aika raskasta se alkaa olla. Toki kelikin oli raskas, joten sekin saattaa vaikuttaa. Olosuhde ei missään nimessä päästänyt helpolla tänään, mutta ihan ok veto. Sellainen jaksava. Ehkei sellainen kovin terävä enää.

– No kyllä tunsin (väsymystä). Jaksava oli, mutta irtonaista se ei ole. Keli tekee tietysti osansa siihen, mutta kuitenkin hopea ei ole häpeä, ja ollaan siihen tyytyväisiä.

Lauantaina on luvassa 10 kilometrin takaa-ajo perinteisellä. Pärmäkoski myönsi, että voittokamppailu voi olla liikaa.

– Olisi toki kiva lähteä huomenna keulasta. Se olisi aina parempi, mutta en tiedä tarkkaan eroja taakse, mutta uskon, että meillä on porukka siinä, ja lähdetään jahtaamaan Kepaa (Kerttu Niskanen). Kepa voi olla vähän liian iso pala huomiselle, mutta lähdetään taistelemaan seuraavista sijoista.

LUE MYÖS