Suomen ampumahiihtopiireissä on nähty pientä kuohuntaa päättyneen kauden aikana. Esimerkiksi Yle ja Iltalehti ovat kirjoittaneet asiasta.

Kyse on ampumahiihtäjä Tero Seppälän tilanteesta. Hän jätti viime vuonna maajoukkueen. IL:n mukaan mies on joutunut päävalmentaja ”Erik Kulstadin koirankoppiin”.

Seppälän kohtelu näkyy esimerkiksi lähtöryhmävalinnoissa. Maajoukkueen päävalmentaja päättää ampumahiihdossa, mihin ryhmiin urheilijat laitetaan.

– Hän tekee valinnat. On niitä urheilijoita, joiden kanssa hän tekee töitä päivittäin, niin heitä on varmaan helpompi valita, Seppälä arvioi hiljattain Iltalehdelle.

Tilanne eskaloitui tietyllä tavalla Nove Meston MM-kisoissa. Seppälä sai Suomen varsin vaisusta joukkueesta huonoimman lähtönumeron 20 kilometrin normaalimatkan kisaan.

– Kun näyttöjä sain annettua, niin sen jälkeen vähän ihmetytti. En ykkösenä lähtenyt yhteenkään kevään kisaan, Seppälä pohti IL:lle.

Pekka Holopainen arvioi aiemmin Ylen kolumnissaan, että kyse on ”päivänselvästä näpätyksestä”, jonka kohteena on siis Seppälä.

– Seppälä ilmaisi Nove Mestossa, että muutoksia tulee. On kiintoisaa nähdä keväällä, tarkoittaako ”muutos” kaiken jälkeen paluuta Kulstadin A-maajoukkueeseen, pohti Holopainen tekstin lopuksi.

Tästä Iltalehden juttu.

LUE MYÖS