Hiihtäjä Emmi Lämsän kausi sai kivan alun Rukan maailmancupissa, kun hän taisteli 37:nneksi 20 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa. Sitten tulikin shokkihoitoa.

Lämsän kausi oli ohi jo seuraavana päivänä. Hän kertoi Instagramissa loukanneensa olkapäänsä harmittomalla kävelylenkillä.

Olkapää meni siis sijoiltaan. Hän ei vielä tuossa vaiheessa ollut varma, miten kuntoutus tulee etenemään. Lopulta selvisi, että on mentävä leikkaukseen.

Lämsä avasi tiistaina tämän hetken tilannettaan. Hän kertoi asiasta Instagram Storiesissa.

– Minulla leikattiin kaksi kuukautta sitten tuo olkapää. Siihen tehtiin latarjet-leikkaus eli korppilisäke sahattiin irti ja sen paikkaa siirretiin ja laitettiin ruuveilla kiinni. Nyt tarkistettiin Helsingissä, että se on luutunut tai lähtenyt luutumaan. Onneksi niin oli käynyt. Ei tarvitse enää pelätä sitä.

– Kaikki on nyt mennyt tosi hyvin. Vielä pitää tehdä korvaavia harjoitusmuotoja, mutta pikkuhiljaa voi sitten siirtyä vähän lajinomaisempaan juoksuun ja kokeilla hiihtää, mutta tällä hetkellä pääpaino on vielä nivelen liikkuvuudessa. Sen ohella on kuminauhaliikkeitä, joita pitää tehdä, selvitti Lämsä.

Lämsä kertoi, että kuntoutus on varsin hidasta. Pienistäkin asioista voi kuitenkin iloita.

– Koko ajan on tullut kehitysaskelia, vaikka hidasta hommaa tämä kuntoutuminen on ollut, mutta esimerkiksi viime viikolla sain ensimmäistä kertaa hiukset kiinni, mikä oli tosi iso juttu. Pikkuhiljaa tästä saadaan varmasti hyvä olkapää. Tällä hetkellä on siis lähtenyt kaikki lihakset olkapään ja lavan ympäriltä. Sitä hetkeä odotellessa, että se näyttäisi myös ulospäin tosi vahvalta.

LUE MYÖS