Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe ei epäröi ottaa kantaa poliittisesti. Nainen on vienyt nuo puheet jälleen uudelle tasolle.

Venäjällä on järjestetty presidentinvaalit, jotka Vladimir Putin vei nimiinsä odotetun – ja epäilyttävän – ylivoimaisesti. Välbe reagoi alustaviin vaalituloksiin omaan tyyliinsä. Alla osa naisen kommenteista.

– Tämä on mahtava luottamuksen osoitus koko maaltamme presidenttiämme kohtaa. Tämä on myös urheilijoiden kannalta erittäin hyvä juttu, koska olemme pitkään tietäneet hänen asenteensa urheilua kohtaan. Siksi olemme luottavaisia sen suhteen, että urheilu on yksi prioriteeteista maamme kehityksessä, sanaili Välbe R-Sportille.

– Ero (äänissä) vastustajiin ei tehnyt niinkään vaikutusta, vaan ihmisten yhtenäisyys ja halu osallistua vaaleihin. Äänestysprosentti oli todella korkea. Se antaa ymmärtää, että presidentin johtama linja on oikea ja että ihmiset uskovat siihen.

– Sanoisin hänen (Putinin) olevan maailman paras johtaja, ei vain meidän maamme, vuodatti hiihtolegenda.

Venäjän hiihtäjät on suljettu pois kansainvälisistä kisoista. On varsin epätodennäköistä, että heitä nähdään mukana myöskään seuraavalla kaudella tai Trondheimin MM-kisoissa 2025.

LUE MYÖS