Seiväshyppääjä Wilma Murron valmistautuminen EM- ja olympiakesään otti takapakkia, kun hän alkoi kärsiä akilleskivuista hallikaudella. Murron tilanne on herättänyt luonnollisesti paljon keskustelua Suomessa.

Naisella oli tällä viikolla iloisia uutisia faneille. Hän paljasti Instagramissa, että tilanne näyttää hyvältä.

– Kintusta otettiin uudet magneettikuvat ja niistä saatiin hyviä uutisia! Vamman paraneminen etenee vähintään odotetussa tahdissa

– Kesän kisakauden aloitusta tullaan siitä huolimatta lykkäämään, koska olympialaisiin tähtäävä pohjaduuni on Timanttiliigaa ja EM-kisoihin valmistavia kilpailuita tärkeämpää. Ehjä ja menestyksekäs kesä vaatii, että kuntoutus tehdään vaihe vaiheelta, kehoa kuunnellen, maltilla, huolellisesti. Ei kiireessä kalenterista päiviä laskien, selvitti Murto ja kertoi, ettei vielä osaa sanoa, milloin kisakausi alkaa.

Ylen yleisurheiluasiantuntija Jaakko Ojaniemi kommentoi naisen tilannetta ilmoituksen jälkeen.

– Kun EM-kisat ovat niin aikaisin, monella urheilijalla on jo toukokuussa tärkeitä kisoja. Voi hyvinkin olla niin, että hän aloittaa kilpailukautensa EM-kisoista, pohti Ojaniemi Ylelle.

Murto on hallitseva Euroopan mestari. Ojaniemi löi pöytään mahdollisen shokkiratkaisun tälle kesälle.

– Olympialaiset ovat kauden päätähtäin, jonka ehdoilla mennään. Mikäli EM-kisat tulevat liian aikaisin, en usko, että Wilman tarvitsee hirveästi miettiä, jätetäänkö ne väliin. Uskon niin, Ojaniemi sanoi Ylelle.

SE-naisen manageri Tero Heiska ei suostunut kommentoimaan Ylelle Murron kisakauden alkamisajankohtaa.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS