Jasmi Joensuu tarjosi yhdessä Joni Mäen kanssa hienon suomalaispäätöksen Salpausselän kisoille. Myös Ylen asiantuntija Ville Nousiainen oli vaikuttunut.

Nousiainen kommentoi haltioituneena finaaliin vapaan hiihtotavan sprinteissä edenneen kaksikon menoa.

– Siinä oli Jasmi Joensuulla ja Joni Mäellä eritoten aika mahtavia ohituksia takakaarteeseen. Osittain tuli urheilijoiden erittäin hyvällä työllä siihen laskuun tultaessa ja lähdettäessä, mutta myös erittäin liukas suksi, kehui entinen huippuhiihtäjä Ylellä.

Joensuu pääsi ensimmäistä kertaa urallaan maailmancupin finaaliin vapaan hiihtotavan sprintissä. Nousiainen näki myös toki parannettavaa, mutta esitti kovan väitteen Joensuun tulevaisuudesta.

– Finaalissa eväät oli vähän niin kuin syöty. Se loppukiriosaaminen on mitä pitää parantaa, mutta hänen tehon tuottonsa, miten hän saa tuotettua tehoa tuohon sukseen ja hiihtovauhtiin on äärettömän hyvää ja enteilee jopa palkintopallipaikkaa tulevaksi. Olen ihan varma siitä.

Hiihtäjä itse harmitteli hieman kisaa, mutta valoi uskoa tulevaan.

– Hyvät tunnelmat ja ihan mahtavaa, että pääsin finaalissa tänään hiihtämään. Mielestäni tein ihan hyvää hiihtoa. Pikkuisen jäi vielä uupumaan podiumista, mutta jatketaan taistelua ja kyllä se sieltä vielä tulee, Joensuu kertoi Hiihtoliiton tiedotteella.

LUE MYÖS