Wilma Murto päätti lauantaina jättää kesken seiväshypyn MM-hallifinaalin. Hän ylitti korkeuden 455 kolmannella yrityksellään. Murto päätti sen jälkeen laittaa seipäät pussiin akilleskivun vuoksi.

SE-naisen ratkaisu sai luonnollisesti paljon ymmärrystä. Kauden päätavoitteet odottavat kesällä Pariisin olympialaisissa.

– Ei ole kevyt olo, eikä tämä ole kevyt juttu, mutta kun tiedän, että on kolme tärkeää kisaa tänä vuonna, tämä on niistä tärkeysjärjestyksessä se kolmas, Murto kertoi SUL:n tiedotteella ja viittasi olympialaisten lisäksi myös kesäkuun EM-kisoihin.

Ruotsin supertähden Armand Duplantisin Greg-isä kommentoi Ylelle Murron ratkaisua. Hän oli hieman ihmeissään.

– Kynnys keskeyttää kilpailu on hänen tasoiselleen urheilijalle korkea. Viime kesänä (21. heinäkuuta) yritin saada poikani keskeyttämään kilpailemisen Monacossa, koska hän kärsi kovasta jalkakivusta. Hän kuitenkin kieltäytyi, Greg Duplantis avasi Ylelle.

Greg Duplantisin puheiden perusteella Suomessa ei tarvitse vielä pitää kriisipalaveria.

– Olympiakisoihin on niin paljon aikaa. Uskon, että Wilma palaa hyvin pian ennalleen. Tässä ei nähty mitään sen erikoisempaa kuin että asiat eivät yleisurheilun kaltaisessa urheilussa läheskään aina mene niin kuin urheilija ja valmentaja haluaisivat.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS