Kimi Räikkösen Robin-poika on jo seurannut isänsä jalanjälkiä. 9-vuotias Räikkönen kilpailee jo kohtuullisen aktiivisesti kartingin puolella.

Monet fanit toivovat nuoresta Räikkösestä kovaa toisen polven F1-kuskia. Monen muunkin F1-tähden poika on ollut vuosien saatossa samanlaisen hehkutuksen kohteena.

Nuoren Räikkösen ylistäjien joukosta löytyy esimerkiksi Ferrarin taustavoimana pitkän uran tehnyt Gino Rosato, joka on myös Robinin kummisetä. Rosato on hehkuttanut Robinia avoimesti Instagramissa.

Ilta-Sanomat on nyt tiedustellut Robin Räikkösen menosta kartingasiantuntija Jussi Kohtalalta. Tuukka Taposen managerina toimiva Kohtala katsoi pojan ajamista IS:n pyynnöstä.

Kohtala teki selväksi, että tässä vaiheessa on käytännössä mahdotonta sanoa juuta tai jaata Räikkösen lahjakkuuden suhteen.

– Robinin ajo näyttää samanlaiselta kuin muiden vastaavia luokkia ajavien alle kymmenvuotiaiden lasten – ei yhtään sen paremmalta tai huonommalta. Menoa ja meininkiä löytyy, mikä kertoo siitä, että poika nauttii, Kohtala arvioi IS:lle.

– Kimin poikaa hehkutetaan jo superlahjakkuudeksi, mutta ei kenestäkään alle kymmenvuotiaasta voi vielä tehdä tällaista analyysiä. En usko Kimin itsekään ajattelevan, että pojan on pakko päästä formula ykkösiin, tai että poika olisi erityislahjakkuus.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.

LUE MYÖS