Hiihtäjä Johanna Matintalon kausi oli lopulta kokonaisuutena upea onnistuminen. Sen kruunasi Matintalon ensimmäinen palkintopalli maailmancupin normaalimatkoilla. Hän oli Falunin 10 kilometrin perinteisen kisan kakkonen.

Matintalo on nyt laittanut kautensa pakettiin myös Instagramissa. Tuossa päivityksessä on selkeä muistutus siitä, että talvi ei ollut pelkkää ruusuilla tanssimista.

– Monille ja myös itselle on jäänyt päällimmäisenä mieleen kevään onnistumiset, mutta kausi 23-24 itsessään oli kaikkea muuta kuin pelkkää hymyä..

– Hyvin menneen kauden avauksen jälkeen herääminen koronaan Rukalla perjantaiaamuna oli pahin painajainen. Aika jouluun asti oli harmaata ja kävin paikoitellen hyvin syvissä vesissä. Kroppa ja mieli alkoi kuitenkin nähdä valoa vuodenvaihteessa, vaikka Tour de Skin katsominen sohvalta olikin kova paikka, jatkoi Matintalo.

– Vuosi 2024 toi mukanaan toivoa ja Otepään Skandicup käynnisti positiivisen kierteen. Nautin kisaamisesta ja kisareissuista poikkeuksellisen paljon, ja tuntui mahtavalta päästä Oberhofissa takaisin maailmancupiin pitkän tauon jälkeen.

Matintalo muistutti, että vuosi 2024 ei toki sekään ollut pelkkää juhlaa. Matintalo ja Krista Pärmäkoski epäonnistuivat pahasti Gomsin maailmancupissa.

– Seuraavana vklpna Gomsissa oli ehkä vuoden p*skin työpäivä, vapaan sprintti ja karsinnasta ulos. Istuttiin Krista Pärmäkosken kanssa kisan jälkeen pitkään lounaalla huoltorekan katolla. Muistan, miten mietittiin, että meidän elämä on silti ihan parasta eikä vaihdettaisi tätä ammattia mihinkään. Monille tämä saattaa kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta omalla kohdalla hommat on menneet monta kertaa liian puristamiseksi eikä matkasta tai elämästä ole rehellisesti sanottuna osannut nauttia.

– Kuluneena vuonna 2024 koen, että juuri tämä on muuttunut. Oon nauttinut poikkeuksellisen paljon juuri nimenomaan mun elämästä ja kaikesta mitä siihen kuuluu, tuloksista riippumatta. Ja uskon, että se on myös vaikuttanut tuloksiin positiivisella tavalla.

– Totta kai menestys on oma juttunsa, ja kaikki tavoittelevat sitä huippu-urheilussa. Mutta Lahdesta, Kollenilta tai Falunista eivät jääneet mieleen pelkät hyvät tulokset. Eniten nautin niinä viikkoina mun elämäntyylistä, että siihen kuuluu niin mahtava työ ja ennen kaikkea mahtavia ihmisiä. Menestyksen hetkellä onnittelijoita oli paljon, mutta isoin kiitos niille jotka seisoi rinnalla alkukauden vaikeina aikoina Mennyt kausi toi lopulta oppia, palkintopalleja sekä oivalluksia, joista pyrin pitämään kiinni jatkossakin, päätti Matintalo.

Päivitys kokonaan tästä.

LUE MYÖS