Seiväshyppääjä Wilma Murto valmistautuu tulevaan kesäkauteen. Torstaina nainen kertoi ottaneensa jo kunnon juoksuaskelia akillesvamman jälkeen.

– Tekeminen alkaa maistua koko ajan normaalimmalta treeniltä. Kun pääsen tekemään lajille ominaisempia treenejä, treenit tulevat hauskemmaksi, Murto kommentoi aiemmin tällä viikolla SUL:n tiedotteella.

Murron valmentaja Jarno Koivunen kommentoi myös tällä viikolla SUL:n tiedotteella.

– Hyvin on mennyt. Ollaan ihan aikataulussa. Harjoittelussa on edetty jalan toimintakyvyn ehdoilla. Ongelmana on ollut, ettei jalkaan ole sattunut ollenkaan. Siksi on pitänyt vain luottaa fysiologiaan, että tietyn asian paranemiseen menee tietty aika, vaikkei ole tuntemuksia.

– Nyt ollaan siinä vaiheessa, että Wilma pystyy juoksemaan. Ei täysiä, mutta ei siihen varmaan kauan mene, kun hän pääsee juoksemaan piikkareilla. Varmaan ensi viikolla on myös ensimmäinen lajiharjoitus, sanoi Murto SUL:n tiedotteella.

Koivunen kommentoi myös yleisesti Murron voimia. Hän paljasti, että yläkroppaan on tullut uutta lihasta.

– Tiistaisen voimaharjoituksen perusteella Wilman voimat ovat säilyneet hyvin. Yläkropan voimat ovat kehittyneet ja jalkojen voimataso on saatu pysymään, Koivunen sanoo.

LUE MYÖS