Verneri Poikonen ilmoitti hiljattain lopettavansa hiihtouransa. Nyt myös toinen nuori suomalaishiihtäjä, Rebecca Ehrnrooth, on ilmoittanut urheilu-uransa päätöksestä.

24-vuotias Ehrnrooth kertoi asiasta Instagramissa. ”Lopetan mun aktiivisen hiihtouran”, alkoi päivitys.

Ehrnrooth kertoi sen jälkeen enemmän oman ratkaisunsa taustoista. Keho toi omat haasteensa. Lisäksi sprinttihiihtojen tilanne Suomessa oli lopullinen niitti.

– Vaikka kuinka tunnen edelleen rakkautta lajia kohtaan, en syty enää ajatuksesta omistautua urheilulle kokonaan. Mulla on jo monta vuotta ollu ongelmia ailahtelevan kehon kanssa, joka lopulta alkoi myös näkyä henkisen puolen uupumisena.

– Lisäksi, niinkun Verneri Poikonen. jo omassa postauksessaan rustasi, sprinttien vähyys Suomessa sinetöi lopullisen päätöksen lopettaa tähän kauteen. Jos viimeinen sprintti kansallisella tasolla hiihdetään helmikuun alussa, on vaikeaa saada itseään motivoitumaan hiihtää kilpaa vielä 2.5kk. Ja jos omaa päämatkaa, eli vapaan sprinttiä, hiihdetään 2 kertaa kaudessa, on entistä vaikeampaa kehittyä sille tasolle missä haluaisi olla. Kovuutta ja oppeja kun tuppaa parhaiten keräämään nimenomaan kovista kisoista.

– Minnekkään tässä ei olla katoamassa, sillä laji, niinkuin jo mainitsin, on sen verran rakas itselleni. Lappu rinnassa mut nähdään silloin tällöin, ja haluan edelleen jakaa kaikille hiihdon iloa ja pysyä skenessä mukana, vaikka en itse maailmanhuippua enää tavoittelekaan. Paljon urheilukontsaa on siis luvassa jatkossakin, päivitteli Ehrnrooth.

Ehrnrooth ei onnistunut missään vaiheessa tekemään todellista läpimurtoa. Hän kilpaili maailmancupissa vain kaksi kertaa: Salpausselän kisojen sprinteissä vuosina 2019 ja 2022.

Päivitys kokonaan tästä.

LUE MYÖS