Suomalaisaituri Hilla Uusimäki oli yksi iloisista yleisurheilijoista Malmössä järjestetyissä Pohjoismaiden mestaruuskisoisssa.

Syy naisen iloon oli selvä. 27-vuotias Uusimäki rikkoi lähes kahdeksan vuoden ikään vanhentuneen ennätyksensä aidatulla ratakierroksella.

– Fucking finally!!! (suomeksi: ”Vittu vihdoin”) 2 828 päivää oon oottanut, että voin sanoa tän ja eilen vihdoin: PB-päivä 400m aidoissa! Ja vielä kauden ekassa kisassa, riemuitsi Uusimäki Instagramissa ja kertoi viime aikojen ongelmistaan.

– En voi sanoin kuvailla kuinka helpottunut oon. Huikeen hallikauden jälkeen kevät on ollu välillä aika raskasta vuoristorataa. Etenkin oman mielen kanssa, taas. Viimesimmät viikot oon ollut niin ahdistunut kisakaudesta, että on vaan tehnyt mieli perua kaikki.

– Oon niin iloinen tyypeistä mun ympärillä, jotka ei antanut sitä tehdä ja myös ylpeä itestäni, että peloista huolimatta menin ja suoritin. Vitsi miten hienoo tästä on jatkaa, kun itseluottamus on takas ja oon taas innoissani juoksemisesta! riemuitsi Uusimäki.

Uusimäki kellotti kisassa pronssille uudella ennätysajallaan 56,28.

Kuva tästä.

LUE MYÖS