Korkeushyppääjä Ella Junnila onnistui jälleen upeasti arvokisoissa. Junnila oli viides naisten korkeuden EM-finaalissa kauden kotimaisella kärkituloksella 193.

Ukrainan supertähti Jaroslava Mahutshih vei voiton tuloksella 201. Serbian Angelina Topic (197) ja Ukrainan Irina Geraschenko (195) nappasivat seuraavat sijat.

Junnila oli isossa kuvassa varmasti tyytyväinen. Hän teki kuitenkin Ylen haastattelussa selväksi, että päähänkin otti.

– Rehellisesti tympii tämä homma. Oli kaikki saumat ottaa mitali. Tänään vain muut hyppäsivät paremmin, myönsi Junnila Ylelle.

Junnila kertoi SUL:n tiedotteella, että kauden päätavoite on kuitenkin Pariisissa, jossa jaetaan olympiamitalit.

– Varsinaisen piikkikunnon ajoitan Pariisiin. Tämä oli tällainen ensimmäinen kisa, jossa tsekataan missä mennään, ja hyvältä näyttää, Junnila linjasi.

– Sentillisesti olen lähellä. Korkeus on laji, jossa ennätykset tulevat hyvän perustason kautta. Nyt kun perustaso on noussut näin hyvälle tasolle, uskon että piikkitulos saadaan esille, arvioi Junnila, jonka Suomen ennätys kirjataan 196.

Ilona Monoselta sensaatio

Ilona Mononen taisteli upeasti Rooman EM-kisojen 3 000 metrin esteiden kuudenneksi. Mononen paineli komean Suomen ennätyksen 9.23,28.

– On kyllä aika uskomatonta. En odottanut tällaista, mutta pidin tätä mahdollisena, kommentoi lajin esteisiin vasta hiljattain vaihtanut Mononen SUL:n tiedotteella.

– En taaskaan keskittynyt kelloon. Sijoituksista juoksin ryhmän mukana ja lopussa otin irti kaiken mikä lähti. Nyt tunsin ennen viimeistä 400 metriä vähän happoja jaloissa. Tämä oli selvästi kovin estestartti, joka minulla urani aikana ollut.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS