Seiväshyppääjä Wilma Murto oli tiistaina Paavo Nurmi Gamesissa vain katsojan roolissa. Hän seurasi sivusta, kun Australian Nina Kennedy rikkoi Murron kenttäennätyksen (475) ja vei voiton tuloksella 480.

Kennedy on tehnyt viime vuosina vahvaa jälkeä. Hän voitti Budapestissa MM-kultaa vuonna 2023 yhdessä USA:n Katie Moonin kanssa. Hän oli nyt tyytyväinen menoonsa Turussa.

– Se oli uskomatonta. Yleisö oli todella äänekäs ja hyppäsin melko hyvin. Oli tyytyväinen tulokseen 480 ensimmäisellä yritykselläni, koska puhdas sarja on erittäin tärkeä asia seiväshypyssä. Tein hyviä yrityksiä korkeudesta 487, mutta tulin Australaista lentokoneella vasta kaksi päivää sitten, arvioi Kennedy SUL:n tiedotteella.

Kennedy kommentoi ennen kisaa Murron tilannetta Ilta-Sanomille. Hän teki selväksi arvostavansa naista korkealle.

–Olen tutustunut Wilmaan erityisesti kahden viime vuoden aikana, ja olimme tekemisissä Budapestissä. Hän on mahtava tyyppi, ja oli ikävää kuulla hänen vammastaan. Olen varma, että hän kuntoutuu Pariisiin.

– Viimeksi, kun olin täällä, yleisö hurrasi hänelle kovimmin, ja tunsin itseni altavastaajaksi. Odotin taistelua Wilmaa vastaan, mutta vammoille ei voi mitään, harmitteli Kennedy IS:lle.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.

Päivitys tästä.

LUE MYÖS