Viivi Lehikoinen kilpailee EM-kisoissa naisten 400 metrin aidoissa. SE-naisen yllä on runsaasti kysymysmerkkejä.

Lehikoisen kauden paras tulos on Marokon Timanttiliigassa juostu 55,81. Lehikoisen nimissä oleva SE-aika kirjataan 54,40.

Suomalaistähden tilanne on herättänyt monenlaisia spekulaatioita. On arveltu, että Lehikoinen on harjoitellut mahdollisesti ”liian kovaa”. Tuon teorian heitti ilmoille Iltalehden asiantuntija Arto Bryggare.

Bryggaren mukaan kaikki valmentaja Laurent Meuwlyn urheilijat ovat ehkä syyllistyneet samaan virheeseen. Meuwly kommentoi nyt noita puheita Iltalehdelle.

– Viivi epäilee kuntoaan ja kisastrategiaansa. Ensimmäiset kisat eivät menneet hänen toivomallaan tavalla. Hän on tehnyt joitakin todella hyviä treenejä. Voimassa ja kestävyydessä hän on yhtä hyvä kuin aiempina kausina. Hän teki kisoissa monia virheitä ja epäilee nyt montaa asiaa, Meuwly arvioi Iltalehdelle.

Meuwly ei voi ymmärtää väitteitä ongelmista harjoittelun suhteen. Hän hämmästeli esimerkiksi Lehikoisen touhua Ostravan kisassa.

– Tällä ei ole mitään tekemistä treenaamisen kanssa. Jos ylittää aidan väärällä jalalla, kyse on siitä, että ei ole itsevarmuutta tekemiseen, linjasi luotsi.

Tästä Iltalehden juttu.

LUE MYÖS