Reetta Hurske jatkoi hyvää menoaan myös Turun Paavo Nurmi Gamesissa. 100 metrin aitojen alkuerä toi ajan 12,84 ja finaali kellotuksen 12,82.

Voittotaistoon ei ollut asiaa. Nia Ali voitti ajalla 12,48, Nadia Visser oli kakkonen ajalla 12,51 ja Sarah Levin paineli kolmanneksi kellottamalla 12,66.

– Hyvin tänään kulki, voin olla tyytyväinen. Arvokisojen jälkeen kun suoritus voisi olla mitä tahansa.

– Tämä on ollut hyvää urheilijana kasvamista. Omaan suoritukseen keskittymistä, ihan sama mitä viereisellä radalla tapahtuu, kommentoi Hurske SUL:n tiedotteella.

Viereisellä radalla todellakin tapahtui. Puerto Ricoa edustava Jasmine Camacho-Quinn oli alkuerässä Hurskeen vieressä. Naisen juoksu päättyi nopeasti loukkaantumisen vuoksi.

Kyseessä oli merkittävä hetki. Camacho-Quinn voitti nimittäin vielä Tokiossa olympiakultaa matkalla. Hänen ennätyksensä on 12,26. Naisen kauden paras kellotus on 12,26.

Puerto Ricon yleisurheiluliitto teki nopeasti sosiaalisessa vuolaan päivityksen, jossa se tsemppasi loukkaantunutta sankariaan. Urheilijalla itsellään oli lohdullinen viesti, joka kuulostaa hyvältä olympiakesää ajatellen. ”Pieni takaisku”, kirjoitti Camacho-Quinn.

Hurskeen oma juoksu jätti myös hieman jossiteltavaa. Hän näytti horjahtavan alkueränsä viimeisellä aidalla. Ylen selostamossa arveltiin, että hän olisi muuten rikkonut kauden kotimaisen kärkiajan (12,78).

LUE MYÖS