Viivi Lehikoinen juoksi Rooman EM-kisojen 400 metrin aitojen välierissä selvästi kauden parhaan aikansa 54,92. Se ei kuitenkaan riittänyt finaaliin. Lehikoinen oli kokonaistuloksissa 11:s.

– Parempaan suuntaan meni. Verryttelykin tuntui vielä huonolta, mutta yritin vain valaa uskoa sitä kautta, mitä hyvää juoksussani on ollut vuosien aikana. Eka kerran tämän kauden aikana aitarytmikin oli nyt sellainen kuin suunniteltu, Lehikoinen kommentoi SUL:n tiedotteella.

Lehikoisen alkukausi on ollut todellinen tuskien taival. Hän kärsi talvella ylirasitustilasta. SE-nainen harkitsi jopa jättävänsä väliin EM-kisat.

– Vihaan epävarmuutta. Se oli suurin syy miksi en halunnut tulla tänne. Ei ollut muuta syytä. Sitten totesin, että olen treenannut tänne ja tämä on iso tavoite, joten ei ollut syytä olla tulematta.

Lehikoinen paljasti, että ongelma on ollut myös henkinen. Hän ei koe jännittäneensä tarpeeksi kilpailutilanteita.

– Aidoissa on tärkeää tulla viimeiset 100 metriä vahvasti tahdonvoimalla. Mutta jos oikeaa latausta ja itseluottamusta ei ole ollut, niin sitten on tullut tyhmiä sipsutteluja aidalle, joita en yleensä tee.

– Kehittyminen ei aina ole fyysistä, vaan pitää pystyä suoriutumaan myös hankalissa tilanteissa. Olen ollut varmasti itseni suurin vastustaja.

Lehikoisen suoritukset herättivät paljon keskustelua. 400 metrin SE-mies Oskari Mörö teki yhden asian selväksi Ylen chatissa.

– Mut todella kova painaa lähes sekunti kauden parhaasta pois arvokisoissa, linjasi Mörö.

Kristiina Halonen oli myös mukana 400 metrin EM-välierissä. Hän paineli hienon ajan 55,83. Halosen ääni oli käheänä.

– En miettinyt, kuinka olen palautunut eilisestä juoksusta, ajattelin vain, että nyt pitää painaa apinan raivolla. Päässä painoi kuin mammutilla, niin turha miettiä mitä kropassa tuntuu. Ei ole tervettä kilpailla kipeänä, joten älkää ottako mallia, Halonen avautui SUL:n tiedotteella.

LUE MYÖS