Eveliina Määttäsellä ei ollut asiaa naisten 800 metrin finaaliin yleisurheilun EM-kisoissa Roomassa. Määttänen jäi kauas kauden parhaastaan ja oli välieränsä seitsemäs ajalla 2.01,49.

Määttänen piti pitkään vauhtia. Lopulta Ranskan Léna Kandissounon paineli ohi. Sitten tulivat muutkin. Määttänen oli täysi vastaantulija loppsuoralla.

– Ajatukseni oli juosta sen verran reippaasti, että saan pudotettua letkaa ennen loppusuoraa. Mutta aloitin ehkä liian aikaisin kirini. Takasuoralla ranskalaisjuoksija tuli vielä rinnalle, enkä halunnut päästää hän kaarteeseen eteeni. Se rytminlisäys söi sitten loppusuoran viimeistä vaihdetta, mitä olisi tarvittu tänään, Määttänen arvioi SUL:n tiedotteella.

– Tähtäsin finaaliin ja ennätyslukemiini, mutta kovakuntoisia näkyvät olevan muutkin juoksijat. Mutta mennään positiivisella asenteella eteenpäin. Olen elämäni kunnossa, ei minulla mitään hätää ole, näki Määttänen.

Ylen kamerat tallensivat nopeasti Määttäsen valmentajan ja elämänkumppanin Jan Petracin reaktion juoksuun. Mies löi kätensä kasvoihin.

Petrac kommentoi Määttäsen tekemistä myöhemmin Ylen haastattelussa. Kritiikkiä löytyi.

– Mielestäni Eve otti mahtavan aseman alussa 400 metriin saakka. Sitten hän luultavasti teki liikkeensä liian aikaisin. Vauhti oli varsin hyvää, joten odotin, että hän olisi odottanut pidempään ennen viimeistä rytminlisäystä.

– Mikä oli pääsyy sille, että hän ei selviytynyt jatkoon? tiedusteli Ylen toimittaja.

– Se oli se liike (kiri). Liian aikaisin. Tämä on vain minun ajatukseni, mutta jos hän olisi odottanut hieman pidempään, olisi hän ollut mukana taistossa lopussa, mutta tässä eletään ja opitaan, näki Petrac Ylellä.

Määttänen kuuli Ylen haastattelussa Petracin sanoista. Hän oli samoilla linjoilla valmentajansa kanssa.

LUE MYÖS