Viivi Lehikoisen alkukausi näytti todella heikolta. Täyden ratakierroksen aituri onnistui kuitenkin hienosti Rooman EM-kisoissa.

Turussa tuli kuitenkin jälleen pudotus lähes lähtöruutuun. SE-nainen paineli tiistaina heikon ajan 56,37 Paavo Nurmi Gamesissa. Hän hävisi kaksi sekuntia 400 metrin aitakisan voittaneelle Bahrainin Kemi Adekoyalle.

Ylen asiantuntija Jaakko Ojaniemi antoi pikaisesti tylyn tuomion Lehikoisen menosta.

– Ei ollut Viiviltä hyvä kyllä juoksu ollenkaan, paalutti Ojaniemi ja tarjosi nopeasti myöhemmin pidemmän arvion.

– Viivin juoksusta vielä sen verran, että se tuli ihan ok vielä takakaarteen loppuun asti suurin piirtein. Siellä rupesi huomaamaan, että aitarytmi alkoi seota. Meno rupesi näyttämään aika raskaalta. Hän joutui aika selvästi sipsuttelemaan aidoille. Se söi aika paljon vauhtia. Ei ollut tänään kyllä hyvä päivä Viivilllä. Sen näki aika nopeasti, kun oli juostu 250 metriä, linjasi entinen kymmenottelija.

Lehikoinen selvitti itse epäonnistumistaan Ylen haastattelussa.

– Kyllä ne vikat aidat meni taas aika huonosti. Siinä varmaan tuli se isoin ero verrattuna Roomaan. Yritin tänään mennä neljä aitaa 15:llä (askeleella), koska tuntui, että Roomassa tuli aika päälle ne vikat aidat, mutta sitten siinä ehkä vähän menetti energiaa. Tulin ehkä vähän jotenkin kaukaa. Ei tuon lopun pitäisi kyllä noin vaikea olla.

Lehikoinen myönsi Ylelle myös, että Rooman EM-kisojen jälkeiset harjoitukset eivät ole menneet käsikirjoituksen mukaan.

LUE MYÖS