Kaikki suomalaisnaiset jäivät pihalle kolmiloikan EM-finaalista. Kristiina Mäkelä, Senni Salminen ja Jessica Kähärä pettyivät Rooman karsinnassa perjantaina.

Mäkelä oli parhaana suomalaisena karsinnan 14:s tuloksella 13,76.

– Ei auta murehtia ja märehtiä hirveesti. Pariisin olympiakisoihin on seuraava tavoite. Alusta oli täällä vähän kuin hallikilpailuissa. Se pompottaa, mikä toi epätasapainoa juoksuun. Ekassa yrityksessä ponnistus jäi kauas lankusta. Toisessa yrityksessä viimeinen loikka petti. Kolmannesta puuttui tehoa, arvioi Mäkelä SUL:n tiedotteella.

Kähärä jäi heikkoon tulokseen 13,21 ja oli 24:s. Salminen astui yli parhaan suorituksensa ja sai tulokseksi 13,54 (21:s).

– Täysi vauhti ja toi alusta … Tänä vuonna olen hypännyt tosi vähän täydellä vauhdilla, kyllä harmittaa nyt niin paljon. Juoksu tuntui oikein hyvältä. Ensi kerran olen nyt arvokilpailuissa ilman kipuja, pettynyt Salminen avautui SUL:n tiedotteella.

Ylen asiantuntija Tuomas Raja ei säästellyt sanojaan. Hän ilmaisi ison pettymyksensä karsinnan päätyttyä.

– Kyllä tämä meni kovasti kovasti alakanttiin kaikilta suomalaisilta alakanttiin tämä kolmiloikan karsinta, jos muistellaan Münchenin aikoja, jolloin siellä oli tuomisena toinen ja seitsemäs sija, niin nyt ei ole tuomisena yhtään mitään. Kyllä Kristiinakin on valitettavasti sen melkein metrin jäljessä siitä tasosta, missä hän silloin kaksi vuotta sitten

LUE MYÖS