Euroopan mestari Wilma Murto eteni Roomassa seiväshypyn EM-finaaliin ylittämällä korkeuden 450. Myös Elina Lampela otti paikan finaalissa samalla tuloksella. Silja ja Saga Andersson jäivät ilman tulosta.

– Sain sen mitä lähdin hakeen. Juoksu kulkee ja nyt on hyvä fiilis, Lampela sanoi SUL:n tiedotteella.

Murto ylitti vakuuttavasti ensimmäisellään molemmat korkeudet (440 ja 450). Karsinnan kovinta tekemistä nähtiin MM-hallikultamitalistilta Molly Cauderylta. Brittitähti suorastaan lensi yli korkeuden 450 ja lähtee maanantain finaaliin selvänä ennakkosuosikkina.

– Ensimmäinen täyden vauhdin kilpailu hallikauden jälkeen. Ei mikään tavallinen karsinta. En halunnut skipata tätä karsintaa, vaan halusin hypätä. Tämän jälkeen on helpompi lähteä finaaliin avoimin mielin, Murto sanoi puolestaan SUL:n tiedotteella.

– Tosi hyvä olo ja hyvä suorituskyky. Lähden taistelemaan ja mestaruutta puolustamaan sen mitä pystyn.

Karsinnan alussa saatiin raju uutinen seiväshyppypaikalta. Slovenian Tina Sutej ei nimittäin pystynyt kilpailemaan hauisvamman vuoksi.

Sutej nappasi kaksi vuotta sitten EM-pronssia Münchenistä. Hänen kauden parhaansa on kova 482.

Topi Raitanen ja Lotta Kemppinen säväyttivät

Hallitseva Euroopan mestari Topi Raitanen onnistu vahvasti 3 000 metrin esteiden alkuerissä. Aika 8.22,42 vei Raitasen finaaliin.

– Täysin suunnitelman mukaan. Alussa rauhallinen paikka. Kun alkoi viimeinen tonni, piti olla pelipaikalla. Viimeksi juokseminen oli näin kivaa vuonna 2022, Raitanen sanoi SUL:n tiedotteella.

Lotta Kemppinen taas eteni alkueristä jatkoon 100 metrillä. Hän tykitti uuden ennätyksensä 11,32.

– Olen todella tyytyväinen starttiin. Loppuun juoksu vielä vähän hajoaa, mutta tosi hyvä fiilis.

– Tiesin, että mulla on hyvä kunto tuloillaan, mutten ollut ihan varmaa, ehtiikö se tänne. Nyt vaan välierissä juoksemaan niin kovasta sijoituksesta kuin voi, kommentoi Kemppinen SUL:n tiedotteella.

Miesten moukarinheiton karsinnassa Tuomas Seppänen oli 20:s tuloksella 72,85 ja Aaron Kangas 26:s tuloksella 71,58. Kummallakaan ei ollut mitään asiaa EM-finaaliin.

– Täytyy sanoa, että olen tyytyväinen tohon viimeiseen heittoon. Tämän pidemmälle en olisi tänään saanut. Karsinnassa oli hurja taso, tämä ei nyt vaan riittänyt, arvioi Seppänen SUL:n tiedotteella.

LUE MYÖS