Reetta Hurske juoksi lauantaina Kuortaneella uuden Suomen ennätysajan naisten pika-aidoissa. Se kirjataan nyt 12,68. Aiempi SE-aika parani 0,02 sekuntia.

Lotta Harala teki myös uuden ennätyksensä (12,74) ja vakiinnutti asemaansa Suomen tämän hetken toiseksi parhaana naispika-aiturina. Saara Keskitalo (13,06) ja Vilma Mäki (13,07) rikkoivat myös ennätyksensä.

– En kyllä odottanut ihan näin hienoa aitafinaalia tähän. Tosi hyvä veto… En ole usein nähnyt näin hyvää loppujuoksua Reetalta. Se tuli kyllä erinomaisesti, arvioi Ylen asiantuntija Jaakko Ojaniemi lähetyksessä.

– Oli vähän jumista tuossa välipäivinä. Ei kauheasti tullut treenitunteja. Tulin tänne ja täällä verryttely tuntui uran parhaalta. Tiesin, että jos tänään ei tule kauden parasta, olen todella pettynyt, kommentoi Hurske itse SUL:n tiedotteella.

– Lähtö ei ehkä ollut niin hyvä kuin mitä minun verryttelylähtöni olivat, mutta loppu tuli hyvin. Tänään runtattiin sieltä siskojen ohi. Tasapainoinen hyvä juoksu. Pystyin vielä lopussa pitämään pakan kasassa, Hurske kertoi.

Hurske oli innoissaan uudesta SE-ajastaan. Harala oli ilmeisesti vielä enemmän sekaisin omasta vedostaan.

Ylen selostaja Mikko Hannula hämmästeli vielä minuutteja kisan jälkeen, kuinka Harala ”oli edelleen aivan äimän käkenä” radalla.

– Kuten olen koko alkukauden puhunut, tiedän olevani hyvässä kunnossa, mutta en ollut Rooman jälkeen juossut ollenkaan. Sitten olympiaranking alkoi näyttää tosi tiukata, mutta tiesin kunnon olevan hyvä kunhan jalka kestää, Harala sanoi SUL:n tiedotteella.

Naisten sileällä satasella juostiin myös lujaa. Lotta Kemppinen paransi finaalissa ennätystään 0,12 ennätystään ja tykitti Suomen kautta aikojen kolmanneksi parhaan ajan 11,20.

– Se juoksu lähti tosi hyvään kulmaan. Siitä oli helppo tehdä juoksu. Tiesin jo lähdöstä, että nyt lähti hyvin. Sitten olin vaan, että nyt pidän paketin kasassa loppuun saakka, ja se pysyi kasassa, Kemppinen arvioi liikuttuneena.

LUE MYÖS