Venäjän hiihtotähdet ovat olleet ulkona kansainvälisistä kisoista sen jälkeen, kun Venäjä aloitti laajamittaisen hyökkäyksen Ukrainaan vuonna 2022. Tilanne tuskin on helpottamassa. Näin asian näkee selvästi ainakin Dagbladetin kolumnisti Esten O. Säther.

Säther on kirjoittanut useita kriittisiä näkökulmia Venäjästä. Sama sai taas jatkua.

Kolumnisti nosti uudessa näkökulmassaan esiin kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n puheenjohtajan Johan Eliaschin suunnitelmat. Hän kutsui Eliaschia ”Putinin ystäväksi”. Kesällä pelättiin, että Eliasch olisi halunnut junailla venäläiset takaisin kansainvälisiin kisoihin.

Nuo suunnitelmat menivät ilmeisesti karille, kun Eliasch tapasi FIS:n uuden hallituksen. Norjan hiihtopomo Tove Moe Dyrhaug teki Sätherin mukaan selväksi, että venäläistähtiä ei nyt haluta mukaan kisoihin. Hän sai tukea Ruotsin ja Suomen edustajilta.

Venäläishiihtäjien kannalta tilanne on karu. Sätherin mukaan maassa on alettu kypsyä Aleksandr Bolshunovin dominoinnin seuraamiseen kansallisissa kisoissa.

Säther lausui varsin synkän arvion. Hänen mukaansa näyttää päivä päivältä todennäköisemmältä, että Bolshunovia ei nähdä enää koskaan kansainvälisissä kisoissa.

LUE MYÖS