Hilla Uusimäki on tehnyt tänä vuonna upean nousun suomalaisen aitajuoksun huipulle. Jonkinlainen kruunu saatiin Kalevan kisoissa.

Uusimäki kellotti 400 metrin aidat uuteen ennätysaikaansa 55,61. Tuo juoksu toi SM-kultaa. Suomen ykkösnimi Viivi Lehikoinen ei tosin kilpaillut.

Uusimäki on kärsinyt viime vuosina paljon vammoista. Hän kirjoitti tilanteestaan Instagramissa. Hän myönsi, että yksi unelma saattoi nyt mennä murskaksi.

– 400m aitojen Suomen mestari 8 vuoden tauon jälkeen. Mutta…eilisen tärkein tavoite oli taistella vielä (jo pienesti mahdottomaltakin tuntuvan) olympiaunelman puolesta. Taistelin, mutta suorituksesta jäi sellanen fiilis, että paljon parempaankin olis ollu mahdollisuudet. Juoksu kulkee hyvin, mutta aitajuoksussa pitää osata juosta niitä aitojakin.

– Nyt näyttää siltä, että Pariisi jää muutaman hassun ranking-sijan päähän ja se tuntuu tosi pahalta. Onneks kesä on kuitenkin vasta puolessa välissä ja oon tosi motivoitunu näyttämään, etenkin itelleni, että pystyn kovempiinkin tuloksiin. Se on kuitenkin jo aika hiton siistiä, että oon päässyt sellaseen pisteeseen, jossa pystyn tosissani puhumaan olympiatavoitteesta. Siitä kiitos mun maailman parhaalle tiimille, kiitteli Uusimäki.

LUE MYÖS