Suomen joukkue olympialaisiin tulee täydentymään useilla yleisurheilijoilla. Tiistaina varmistui, että suomalaisia pääsee kisoihin odotetusti olympiarankingin kautta.

Kisapaikka rankingin kautta aukesi seuraavalle joukolle: Lotta Kemppinen (100 m), Eveliina Määttänen (800 m), Sara Lappalainen (1500 m), Elina Lampela (seiväshyppy), Senni Salminen (kolmiloikka), Suvi Koskinen (moukari), Anni-Linnea Alanen (keihäs), Saga Vanninen (seitsenottelu), Elmo Lakka (110 m aj), Urho Kujanpää (seiväshyppy), Lassi Etelätalo (keihäs) ja Toni Keränen (keihäs), tiedotti SUL.

Myös muita suomalaisia voi vielä kisoihin rankingin kautta. Se selviää, kun muiden valintakelpoisten urheilijoiden tilanteeseen saadaan vahvistus.

Reetta Hurske, Lotta Harala, Viivi Lehikoinen, Camilla Richardsson, Nathalie Blomqvist, Wilma Murto, Ella Junnila, Silja Kosonen, Krista Tervo, Oliver Helander ja Veli-Matti ”Aku” Partanen on jo aiemmin valittu Pariisiin.

Lotta Kemppinen iloitsi uutisesta Instagramissa. Hän riemuitsi valintakelpoisuudestaan.

– Vahva kesäkuun loppu ja onnistuneet suoritukset avasivat saumat olympiakoneeseen! Joukkuevalinnat tehdään 8.7. Ekstrahienolta tässä tuntuu se, että tämä on mun uran toinen (2.!) kerta, kun olen valintakelpoinen olympialaisiin! Valitettavasti loukkaantuminen esti siellä kilpailemisen vuonna 2021, mutta sitäkin upeammalta tuntuu se, että onnistuin tässä nyt tänä vuonna, sanaili Kemppinen.

Kemppinen on juossut tänä vuonna ennätyksensä 11,20. Hänen nimissään on myös 60 metrin SE-aika 7,16.

LUE MYÖS